tisdag 11 september 2012

En historisk översikt om Rom

När man befinner sig på skolresor till Italien, finns det ingen tvekan om att du kommer att ha tid att utforska Rom och området runt Neapelbukten, det är utmärkta nyheter eftersom dessa områden helt enkelt sjuder av historia och kultur som är värd att uppleva. Rom är belägrat vid floden Tibern och har en historia som kan arkeologiskt dateras till omkring 14.000 BC. När du befinner dig i Rom, ta tid att besöka den gamla Colosseum och det religiösa epicentrum, den romersk-katolska världen erbjuder, Vatikanstaten. Sedan beger du dig iväg mot Neapelbukten och får en vy av de vulkaniska ruinerna i Pompei för att se den berömda historiska förstörelsen i första hand.

Colosseum - Skolresor till Rom skulle inte vara komplett utan en resa till Colosseum för att lära sig om kulturhistorian det förkroppsligar. Ursprungligen var det en Flavian amfiteater, det påbörjades en ombyggnation till ett Colosseum under kejsar Vesuvius under 72 AD och fullgjordes enligt Titus år 80 e.Kr.. Den byggdes som en plats att arrangera glädjande gladiatorspelsstrider och simulerade båtstrider när Colosseum blev översvämmat och båtar placerades i det. Colosseum kan betraktas som ett monument till firandet av segrar i det romerska riket, och var ett intressant bevis på kulturhöjder i Rom. Idag är ruinerna av Colosseum omsorgsfullt bevarade. Eleverna kan komma in i amfiteatern, se golvet i arenan och gå runt delar av sittgrupper, och kanske försöka föreställa sig hur det var under sin storhetstid.

Vatikanstaten - officiellt känd som Stato della Città del Vaticano, Vatikanstaten är världens minsta självständiga land. Det är beläget i hjärtat av den största staden i Italien, Rom, och är hem till den romersk-katolska kyrkan och säte för påven. Etablerades 1929 genom Lateranfördraget. Vatikanstaten är en bra plats för elever att besöka på skolresor till Rom och regionen kring Neapelbukten. Vatikanstaten är en UNESCO: s världsarvslista och består av Peterskyrkan, det Apostoliska palatset, Petersplatsen och Vatikanen Museum (inklusive Sixtinska kapellet) och dess trädgårdar. I Vatikanstaten, se till att skicka ut ett vykort eller två, då Vatikanstaten har egna postnummer och frimärken.

Pompeji - Skolresor till regionen kring Neapelbukten kommer sannolikt att ta ett besök till antingen Herculaneum eller Pompeji, två av de gamla italienska städer som begravdes under varm vulkanisk aska på grund av Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Förlorad i nästan 1.700 år. Pompeji återupptäcktes av en slump år 1749, och har grävts fram sedan dess. De stora stenvägarna, amfiteatern, husen, mosaik, och ibland även människorna själva, var inkapslade av vulkanisk aska och bevarats något.

ROME
Studieresor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar